fbpx
Skip to main content
Nederlands

✔️Gespecialiseerd in verzekeringen   ✔️De scherpste premie   ✔️De beste voorwaarden   ✔️Hulp bij schade 

Zeilboot


Bent u eigenaar van een zeilboot, dan wilt u ongetwijfeld met een gerust hart varen. Wij kunnen u ontzorgen met onze pleziervaartuigverzekering, dan kunt u gerust op het water varen.

Offerte aanvragen
Op deze pagina:

Offerte aanvragen:

Wat is een Pleziervaartuigverzekering?

Bekijk ook:

Waarom uw Vaartuig verzekeren?

Veelgestelde vragen over een pleziervaartuigverzekering:

Verzekeringskaartenpolisvoorwaarden en schadeformulier:

Voor:
De particulier en zakelijke relatie

Pleziervaartuigverzekering vergelijken wij (Finass Verzekert) bij de beste verzekeraars, waardoor u voor de pleziervaartuigverzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.


Wat is een Pleziervaartuigverzekering?

Een pleziervaartuigenverzekering is een verzekering voor een schip of boot die speciaal bestemd is voor een sport- of vrijetijdsbesteding.

Waarom uw Vaartuig verzekeren?

Pleziervaartuig

Is varen uw lust en uw leven? Dan wilt u de meest complete bootverzekering én waar voor uw geld. En het belangrijkste is natuurlijk dat de risico's die u op het water loopt goed zijn gedekt. Zodat u onbezorgd van uw pleziervaartuig kunt genieten. 

Offerte aanvraag zeilboot

FINASS VERZEKERT IS SPECIALIST OP HET GEBIED VAN HET VERZEKEREN VAN BOTEN. FINASS VERZEKERT BIEDT EEN SPECIFIEK PRODUCT VOOR HET VERZEKEREN VAN UW BOTEN MET UNIEKE KENMERKEN. U KUNT HIERONDER DE OFFERTE-AANVRAAG INVULLEN, DAN MAKEN WIJ EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE VOOR U.


Mogelijke dekkingen bij een vaartuig:

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit is de basisdekking en goedkoopste verzekering. De schade die u met uw boot veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen boot.

Beperkt-casco (WA plus of WA+)

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen boot vergoed bij onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen boot die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanvaring) wordt niet vergoed.

Volledig casco (allrisk)

Dit is de meest uitgebreide dekking voor een boot. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan uw eigen boot vergoed.


Bekijk ook:
Particulieren woonpakket

Opstal, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en de gezinsongevallen.

De voordelen van Finass Verzekert:

Zeer scherpe premie
Kort digitaal aanvraagtraject
Aantrekkelijke kortingsregeling: hoe meer rubrieken verzekerd, hoe hoger de korting
Snelle, gratis opzegservice
Wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te nemen.
Tip: Bepaal de uitkeringsduur en daarmee het risico!

Veelgestelde vragen over de pleziervaartuigverzekering:

Wat is een Pleziervaartuigverzekering?
Een pleziervaartuigenverzekering is een verzekering voor een schip of boot die speciaal bestemd is voor een sport- of vrijetijdsbesteding.
Welke boot kan ik verzekeren?

Je kan deze Bootverzekering afsluiten voor:

 • Zeilboten
 • Motorboten en sloepen
 • Jachten
 • Rubberboot
 • Catamaran
Waarom uw Vaartuig verzekeren?
Wat u ook doet op het water, een bootverzekering is een slimme zet. Zo zien wij dat het veranderende klimaat steeds meer stormschade veroorzaakt. Slechter weer, hardere wind. In de winter is een beetje vorst al genoeg om de afsluiters te bevriezen en laten knappen, waarna uw boot geheid naar beneden gaat.
Het weer is daarnaast niet de enige boosdoener die schade kan aanrichten. Een stuurmansfoutje is minstens zo pijnlijk. Denk aan de deuken en krassen die je oploopt bij een aanvaring met een ander schip, of vastlopen op een zandbank. Wij zien het regelmatig langskomen! Maar misschien het allervervelendste is nog wel diefstal, vanwege de machteloosheid die je na een inbraak voelt.
Is het verplicht om een boot te verzekeren?

Je boot verzekeren is in Nederland niet wettelijk verplicht, maar het is wel verstandig. Het wordt steeds drukker op het water. Bij een aanvaring, brand of diefstal lopen de kosten vaak hoog op. Als je een bootverzekering hebt, betalen wij de schade

Is bootverzekering verplicht in Belgie?

Is een bootverzekering verplicht? In België bent u wettelijk verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid af te sluiten voor uw voertuigen. Boten, schepen en yachten vallen in principe buiten die verplichting.

Hoe verzeker je een boot?

De standaard WA-verzekering heeft in de meeste gevallen werelddekking. Dus ook als u met uw bootje/kano/zeilplank op vakantie gaat, bent u gewoon gedekt voor schade aan derden. Lees hier voor de zekerheid nog wel even de polis van uw aansprakelijkheidsverzekering voor door.

Wat is casco verzekering boot?

Met deze verzekering kiest u voor een prima basisverzekering tegen een zeer scherpe premie. U verzekert niet alleen de eventuele gevolgen van aansprakelijkheid, maar ook de materiële schade aan uw vaartuig als gevolg van brand, diefstal of een aanvaring.Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
 • Maandag:             09:00 - 17:00

 • Dinsdag:               09:00 - 17:00

 • Woensdag:           09:00 - 17:00

 • Donderdag:         09:00 - 17:00

 • Vrijdag:               09:00 - 17:00

 • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
 • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: