Skip to main content
Nederlands

✔️Gespecialiseerd in verzekeringen   ✔️De scherpste premie   ✔️De beste voorwaarden   ✔️Hulp bij schade 

Rechtsbijstand-verzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat in het rechtsverkeer, onder vele voorwaarden, waaronder een aantal uitsluitingen, welke opgenomen zijn in een overeenkomst met een verzekeringsmaatschappij.

Waarom zou u een rechtsbijstand-verzekering afsluiten?

Gaat u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat rechtsbijstand precies is. Er kan altijd wel wat misgaan. Bijvoorbeeld als de verbouwing van uw huis verkeerd gaat. Of als op uw werk een geschil ontstaat. Of: als u een schadevergoeding moet krijgen van iemand die schade bij u veroorzaakt. Hoe klein of groot uw conflict ook is, met een Rechtsbijstandverzekering krijgt u goede juridische hulp bij conflicten.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken wij (Finass verzekert) bij de beste verzekeraars, waardoor u voor de rechtsbijstandverzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.

Veelgestelde vragen over de Rechtsbijstand-verzekering:

Wat is een Rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat in het rechtsverkeer, onder vele voorwaarden, waaronder een aantal uitsluitingen, welke opgenomen zijn in een overeenkomst met een verzekeringsmaatschappij.

Waarom zou u een Rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Gaat u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat rechtsbijstand precies is. Er kan altijd wel wat misgaan. Bijvoorbeeld als de verbouwing van uw huis verkeerd gaat. Of als op uw werk een geschil ontstaat. Of: als u een schadevergoeding moet krijgen van iemand die schade bij u veroorzaakt. Hoe klein of groot uw conflict ook is, met een Rechtsbijstandverzekering krijgt u goede juridische hulp bij conflicten.

Wat wordt vergoed bij rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering kun je afsluiten als je hulp en advies wilt bij juridische geschillen. Je krijgt dan hulp van iemand die weet wat je rechten en plichten zijn. Op deze manier kun je een geschil uit handen geven en zijn de (meeste) juridische kosten gedekt.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Krijg je ooit een geschil, dan ben je met een rechtsbijstandverzekering al snel goedkoper uit dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Omstandigheden die de kans op een conflict vergroten zijn bijvoorbeeld het hebben van een (groot) gezin, regelmatig van baan wisselen of verhuizen en vaak op de weg zitten.

Wie valt er onder rechtsbijstandverzekering?

Wie vallen er onder jouw rechtsbijstandverzekering? Een rechtsbijstandverzekering sluit je hoofdzakelijk af voor jezelf en voor je gezinsleden. Dan kun je gebruikmaken van juridische hulp als iemand te maken krijgt met een conflict.

Wat te doen als je geen rechtsbijstand hebt?

Ook zonder rechtsbijstandsverzekering zijn er verschillende juridische hulplijnen. Denk bijvoorbeeld aan juridische bijstand via de Consumentenbond, een vakbond, losse (prepaid) rechtshulp en hulp of advies via een vereniging

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht.

Hoe schakel je rechtsbijstand in?

U benaderd ons als u de rechtsbijstand nodig heeft en dan gaan wij het indienen bij de verzekeraar.

Wat kost rechtsbijstand per maand?

Bij een rechtsbijstandverzekering waarbij je verzekerd bent voor de modules consument, wonen en verkeer zal je gemiddeld zo'n €12 per maand zijn, wat op jaarbasis rond de €150 zal betekenen.

De voordelen van Finass Verzekert:

Zeer scherpe premie

Kort digitaal aanvraagtraject

Aantrekkelijke kortingsregeling: hoe meer rubrieken verzekerd, hoe hoger de korting

Snelle, gratis opzegservice

Wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te nemen.

Tip: Bepaal de uitkeringsduur en daarmee het risico!

Verzekeringskaarten, -polisvoorwaarden en schadeformulier:

Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
  • Maandag:             09:00 - 17:00

  • Dinsdag:               09:00 - 17:00

  • Woensdag:           09:00 - 17:00

  • Donderdag:         09:00 - 17:00

  • Vrijdag:               09:00 - 17:00

  • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
  • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: