fbpx
Skip to main content
Nederlands
Nederlands

✔️Gespecialiseerd in verzekeringen   ✔️De scherpste premie   ✔️De beste voorwaarden   ✔️Hulp bij schade 


Wegas/ wegam verzekering

De wegas verzekering is de afkorting van de werkgevers-aansprakelijkheids-verzekering. Deze wegas verzekering wordt afgesloten als aanvulling op de ‘gewone’ bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De Hoge Raad oordeelde al eerder dat de wegas verzekering onderdeel is van ‘goed werkgeverschap’.

Verschil Wegam en Wegas.

Deze Aansprakelijkheidsverzekering wordt meestal afgekort als WEGAS. Soms wordt ook de afkorting WEGAM gebruikt. Dit betekent werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders van motorrijtuigen. De M slaat dus op motorrijtuigen, maar de dekking is daarmee ook gelimiteerd. Wij adviseren altijd een Wegas verzekering omdat de dekking ruimer is.

Wegas/ wegam verzekering vergelijken wij (Finass verzekert) bij de beste verzekeraars, waardoor u voor de Wegas/ wegam verzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.

Veelgestelde vragen over de Wegam en Wegas:

Wat is een Wegas/ wegam verzekering?

De wegas verzekering is de afkorting van de werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. Deze wegas verzekering wordt afgesloten als aanvulling op de ‘gewone’ bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De Hoge Raad oordeelde al eerder dat de wegas verzekering onderdeel is van ‘goed werkgeverschap’.

Als werkgever bent u aansprakelijk wanneer een medewerker onder werktijd letsel oploopt. Dit kan gaan om letsel op de werkvloer, in het verkeer of tijdens andere werkgerelateerde activiteiten. De Wegas verzekering vergoedt de schade die voortkomt uit de aansprakelijkheidsclaim. 

Met de WEGAM-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) bent u als werkgever verzekerd tegen schade die uw medewerkers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een medewerker schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijke rit kunt u als werkgever al snel aansprakelijk zijn.

Is wegas verplicht?

Officieel is de wegas verzekering niet verplicht, máár de Hoge Raad heeft in een aantal specifieke gevallen wel geoordeeld dat de werkgever een verzekering af had moeten sluiten.

Wat is het verschil tussen Wegam en wegas?

De WEGAM-verzekering is alleen van toepassing op motorrijtuigen. Indien je medewerkers zich op een andere manier in het verkeer voortbewegen, bijvoorbeeld per fiets, dan is een WEGAS-verzekering van toepassing.

Wat is de Wegam-verzekering?

Met de WEGAM-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) bent u als werkgever verzekerd tegen schade die uw medewerkers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een medewerker schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijke rit kunt u als werkgever al snel aansprakelijk zijn.

Waarom Wegam?

De WEGAM biedt dekking voor zowel zaak- als personenschade van de werknemer opgelopen tijdens een verkeerongeval onder werktijd. De verzekeraar kijkt hierbij niet naar wie er aansprakelijk is. Hierdoor kan er vaak snellere schadeafhandeling plaatsvinden.

De voordelen van Finass Verzekert:

Zeer scherpe premie

Kort digitaal aanvraagtraject

Aantrekkelijke kortingsregeling: hoe meer rubrieken verzekerd, hoe hoger de korting

Snelle, gratis opzegservice

Wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te nemen.

Tip: Bepaal de uitkeringsduur en daarmee het risico!

Verzekeringskaarten en -polisvoorwaarden:
Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten

Polisvoorwaarden

Polisvoorwaarden


Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
  • Maandag:             09:00 - 17:00

  • Dinsdag:               09:00 - 17:00

  • Woensdag:           09:00 - 17:00

  • Donderdag:         09:00 - 17:00

  • Vrijdag:               09:00 - 17:00

  • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
  • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: