fbpx
Skip to main content
Nederlands
Nederlands

Welke verzekering zijn verplicht?

Finnass Verzekert

In Nederland zijn er een aantal verzekeringen die verplicht zijn. Dit zijn verzekeringen die door de overheid zijn ingesteld om de financiële risico's van bepaalde situaties te beperken en om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot basisvoorzieningen. Hier is een overzicht van de verplichte verzekeringen:

  1. Zorgverzekering: Dit is een basisverzekering die iedereen in Nederland moet afsluiten om toegang te hebben tot medische zorg. De zorgverzekering dekt de kosten van medische behandelingen, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames, medicijnen en specialistische zorg. Het basispakket is wettelijk vastgelegd en voor iedereen gelijk, maar je kunt je zorgverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor extra dekking.

  2. Autoverzekering: Als je een auto bezit en deze op de openbare weg wilt gebruiken, ben je verplicht om minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Er zijn ook uitgebreidere verzekeringen, zoals de WA+ (beperkt casco) en de All Risk (volledig casco) verzekering, die ook schade aan je eigen auto dekken in bepaalde situaties.

  3. WA-verzekering voor motorrijtuigen: Voor andere motorrijtuigen, zoals brommers, scooters, motoren en bestelwagens, geldt ook een verplichte WA-verzekering. Net als bij de autoverzekering dekt deze verzekering de schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt.

  4. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB): Als je een bedrijf hebt, is het verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die je als bedrijf aan anderen toebrengt, bijvoorbeeld als gevolg van een bedrijfsongeval of door een fout in een geleverd product.

Hoewel deze verzekeringen wettelijk verplicht zijn, zijn er nog vele andere verzekeringen die je kunt overwegen om jezelf, je gezin en je bezittingen te beschermen, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Enkele voorbeelden zijn een inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, uitvaartverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekeringen zijn echter niet verplicht, maar kunnen wel belangrijk zijn afhankelijk van je situatie en wensen.



Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
  • Maandag:             09:00 - 17:00

  • Dinsdag:               09:00 - 17:00

  • Woensdag:           09:00 - 17:00

  • Donderdag:         09:00 - 17:00

  • Vrijdag:               09:00 - 17:00

  • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
  • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: