✔️Gespecialiseerd in verzekeringen ✔️De scherpste premie ✔️De beste voorwaarden ✔️Hulp bij schade
Opstalverzekering vergelijken wij (Finass verzekert) bij alle -verzekeraars, waardoor u voor de opstalverzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.
Veelgestelde vragen over de Opstalverzekering:
Een opstalverzekering verzekert uw huis, schuur of schutting en alle andere bouwwerken die erbij horen. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, leidingen en dakpannen. Maar ook aan sanitair, tuinschuttingen en kozijnen. Met een woonhuisverzekering bent u goed verzekerd tegen schade.
Met een Opstalverzekering verzeker je je woning en alles wat aan je woning vastzit. Denk hierbij aan de muren, het dak, maar ook een vastgelijmde vloer of je badkamer. Een Inboedelverzekering sluit je af voor alles wat los zit in je woning, zoals je meubels, televisie en kleding.
Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt overgedragen of opgeleverd.
Met de Opstalverzekering verzeker je je niet alleen voor de schade zelf, maar ook voor de kosten om de lekkage op te sporen en die je maakt om je woning op te ruimen. Je bent niet verzekerd voor lekkage door achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld bij uitgedroogde kitnaden in de badkamer of door bladeren in de dakgoot.
Wat de kosten voor een opstalverzekering zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je premie is afhankelijk van onder andere:
Je gezinssituatie
Woon je met meer mensen in een huis? Dan is de kans groter dat je schade krijgt aan je woning. Zeker als je kinderen hebt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Bijvoorbeeld als ze iets laten vallen waardoor je vloer beschadigt. Bij deze verzekering kun je zelf kiezen wie je wilt verzekeren. De verzekering geldt dan voor alle verzekerden.
Je woning
Bij het bepalen van de premie kijkt de verzekeraar onder andere of je een vrijstaand of een rijtjeshuis wilt verzekeren. Wat de de grootte van de woning is en het bouwjaar. En een oudere woning is schadegevoeliger dan een nieuwbouwwoning. Dat komt omdat er nu andere regels gelden, bijvoorbeeld voor brandveiligheid. Je opstalverzekering kan daardoor meer kosten.
Het verhuren van je woning aan particulieren via bijvoorbeeld Airbnb is meeverzekerd. Je moet wel zelf in de woning wonen die je verhuurt of waarvan je kamers verhuurt. Je mag je woning maximaal 60 overnachtingen per kalenderjaar verhuren. Na deze 60 overnachtingen is je woning niet meer verzekerd. Je bent niet verzekerd voor diefstal en vandalisme door je huurder. Diefstal en vandalisme door anderen dan je huurder is alleen verzekerd na inbraak in je woning.
Het is niet wettelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. De bank kan wel eisen dat je een opstalverzekering afsluit. Je huis is namelijk onderpand voor de bank die de hypotheek heeft verstrekt.
Hoef je van de bank geen opstalverzekering af te sluiten? Dan kan het nog steeds verstandig zijn om deze te hebben. Schade aan je woning kan financieel veel gevolgen hebben. Denk aan brand, waterschade of stormschade. Met de Opstalverzekering ben je hiervoor verzekerd.
Heb je een appartement gekocht? Dan is de opstalverzekering meestal al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit kun je navragen bij je VvE.