Aansprakelijkheidsverzekering voor Liefdadigheidsorganisaties – Essentiële Bescherming tegen Schadeclaims
Liefdadigheidsorganisaties, stichtingen en goede doelen zetten zich in voor maatschappelijke doelen en hulpverlening. Tijdens deze activiteiten kunnen echter onverwachte incidenten plaatsvinden, zoals schade aan eigendommen, letsel bij vrijwilligers of deelnemers en juridische claims van derden. Een (bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsorganisaties beschermt je organisatie tegen financiële risico’s en juridische kosten, zodat je veilig en met vertrouwen je missie kunt uitvoeren.
Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsorganisaties?
Liefdadigheidsinstellingen werken met vrijwilligers, donateurs en hulpbehoevenden, en organiseren evenementen, inzamelacties en projecten. Tijdens deze activiteiten kunnen er ongelukken, juridische geschillen of schadeclaims ontstaan. Denk aan een vrijwilliger die gewond raakt, een deelnemer die schade lijdt tijdens een evenement of een contractueel misverstand met een donateur of leverancier. Zonder een goede aansprakelijkheidsverzekering kunnen de kosten van een claim flink oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor:
✔ Materiële schade – Bijvoorbeeld als je per ongeluk schade veroorzaakt aan een gehuurde locatie of eigendommen van derden
✔ Letselschade – Dekking als een vrijwilliger, deelnemer of derde gewond raakt door de activiteiten van de organisatie
✔ Juridische kosten – Bescherming tegen hoge advocaat- en proceskosten bij aansprakelijkheidsclaims
✔ Schade door verkeerd advies of miscommunicatie – Dekking als een fout in beleidsvoering of fondsenwerving financiële gevolgen heeft
Met een aansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsorganisaties kun je je focus houden op je maatschappelijke doelen zonder je zorgen te maken over financiële risico’s.
Aansprakelijkheids-verzekering vergelijken wij (Finass verzekert) bij de beste verzekeraars, -waardoor u voor de aansprakelijkheids-verzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.
Welke aansprakelijkheidsverzekeringen passen bij liefdadigheidsorganisaties?
✔ Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) – Beschermt tegen schadeclaims van derden, zoals materiële schade of letselschade veroorzaakt tijdens activiteiten en evenementen.
✔ Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) – Essentieel voor liefdadigheidsorganisaties die advies geven of fondsen beheren, dekt financiële schade door fouten in beleidsvoering, miscommunicatie of verkeerd financieel beheer.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral belangrijk voor liefdadigheidsorganisaties die werken met fondsenwerving, juridische ondersteuning en maatschappelijke projecten, waarbij fouten directe gevolgen kunnen hebben voor donateurs en begunstigden.
Hoe kies je de juiste aansprakelijkheidsverzekering als liefdadigheidsorganisatie?
Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsinstellingen, stichtingen en goede doelen is het belangrijk om rekening te houden met:
🔹 Dekkingsgebied – Werk je nationaal of internationaal? Zorg dat je verzekering aansluit bij je werkgebied.
🔹 Maximale verzekerde bedragen – Zorg voor voldoende dekking bij grote schadeclaims.
🔹 Dekking voor vrijwilligers en evenementen – Controleer of schade tijdens activiteiten en evenementen is meeverzekerd.
🔹 Verzekering voor bestuursleden en personeel – Zorg ervoor dat bestuursleden en medewerkers juridisch gedekt zijn.
Met de juiste aansprakelijkheidsverzekering kun je als liefdadigheidsorganisatie zonder financiële risico’s maatschappelijke impact maken.
Veelgestelde vragen over de Aansprakelijkheid:
Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekert als u volgens de wet aansprakelijk bent voor schade. Bijvoorbeeld als u tegen een geparkeerde auto aan fietst, uw kat een dure vaas omgooit of als uw kinderen een bal door de ruit van de buren schieten. Maar ook als u, uw kind of huisdier iemand verwondt. Niet elke beschadiging is verzekerd. Denk aan opzettelijke schades of schades die zijn veroorzaakt met een motorrijtuig. Ook gehuurde spullen vallen niet onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als u een schuurmachine huurt voor die verfklus in huis. Of als u een partytent huurt voor een tuinfeest.
Een Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen. Zoals de televisie die uit je handen glipt tijdens de verhuizing van een vriend. Of je kind die tegen de auto van de buren fietst. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt.
Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die u of een van uw gezinsleden bij iemand anders veroorzaakt, als u niet in een auto of ander motorvoertuig rijdt. Dit geldt voor schade aan spullen en aan personen (letselschade).
Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, omdat je jezelf en jouw gezin wilt beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. Je kan namelijk verantwoordelijk gesteld worden wanneer iemand door jouw schuld gewond raakt. Maar ook als je per ongeluk andermans bezittingen beschadigt. Met als gevolg een schadeclaim.
De aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor: schade aan gehuurde spullen. schade die je met opzet hebt veroorzaakt. schade ontstaan tijdens je werk.
Sluit vandaag nog een aansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsorganisaties af!
Beheer jij een stichting, goed doel of liefdadigheidsinstelling en wil je jouw organisatie beschermen tegen schadeclaims en juridische kosten? Kies dan voor een specialistische beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor liefdadigheidsorganisaties en voorkom financiële risico’s. Vergelijk nu de beste verzekeringen en vraag direct een offerte aan!