fbpx
Skip to main content
Nederlands
Nederlands

✔️Gespecialiseerd in verzekeringen   ✔️De scherpste premie   ✔️De beste voorwaarden   ✔️Hulp bij schade 

Glasverzekering O.G.

Glas is gevoelig voor schade. En ruitschade aan je huis is vervelend. Daarom is het verstandig om je huis te verzekeren tegen glasschade. Maar hoe doe je dat? Woon je in een huurwoning, dan valt de glasverzekering voor jouw huis onder de inboedelverzekering. Als je in een koopwoning woont, dan valt de glasverzekering voor je huis onder de woonhuisverzekering (opstalverzekering). Bij Interpolis sluit je beide verzekeringen gemakkelijk af.

Wat is een glasverzekering?

Met een glasverzekering verzeker je het glas in de woning dat licht moet doorlaten. In de praktijk zijn dat dus je ramen. Heb je geen glasverzekering en schiet iemand bijvoorbeeld een bal door de ruit? Dan draai je zelf voor de kosten op. Een glasverzekering sluit je af voor eventuele schade aan de ramen van je woning. Het glas moet wel bedoeld zijn om licht door te laten. Spiegels en een aquarium vallen hier dus bijvoorbeeld niet onder.

Glasverzekering O.G. vergelijken wij (Finass verzekert) bij de beste verzekeraars, waardoor u voor de glasverzekering O.G. de beste en voordeligste premie van ons krijgt.

Veelgestelde vragen over de glasverzekering:

Wat is verzekerd bij een glasverzekering?

Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing.

Welke glasschade is verzekerd?

Valt glasschade onder opstal of inboedel? Glas wordt meestal tot het woonhuis gerekend en valt dus onder de opstalverzekering. Standaard of optioneel. Huur je een woning, dan is glasdekking bij alle inboedelverzekeraars op z'n minst een optie.

Is een glasverzekering nodig?

In je huurcontract staat of de verhuurder al een glasverzekering heeft afgesloten. Vaak is dit het geval. Als dat niet zo is, moet je zelf een glasverzekering afsluiten. Dit regel je dan via de aanvullende glasverzekering bij je inboedelverzekering.

Wat valt onder glasschade?

Met een Glasverzekering verzekert u glasschade aan uw woning. Denk aan uw ramen, het glas in deuren maar ook aan het glas van uw douchecabine, dakramen en lichtkoepels. En bijvoorbeeld het glas van uw schuur. Ook lekkage van dubbelglas valt hieronder.

Is glasbreuk verzekerd?

Glasbreuk: wat houdt dat in? Een brandverzekering dekt heel wat meer dan alleen brandschade, ook glasbreuk is in de polis voorzien. De vervanging van een gebroken ruit, zal dus vergoed worden door je verzekeraar.

Welke ruitschade wordt vergoed?

Maar let op: de dekking verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar keert alleen uit bij schade aan de autoruiten. De andere ook bij schade aan het zonnedak, panoramadak en het glas van de koplampen. Krassen in de ruit worden lang niet altijd gedekt, volgens de verzekeringsvoorwaarden.

De voordelen van Finass Verzekert:

Zeer scherpe premie

Kort digitaal aanvraagtraject

Aantrekkelijke kortingsregeling: hoe meer rubrieken verzekerd, hoe hoger de korting

Snelle, gratis opzegservice

Wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te nemen.

Tip: Bepaal de uitkeringsduur en daarmee het risico!

Verzekeringskaarten, -polisvoorwaarden en schadeformulier:

Wel of geen glasverzekering?

Je kunt een glasverzekering afsluiten op verschillende manieren. Via een aanvullende dekking op de opstalverzekering / gebouwenverzekering, via een aanvullende dekking op de inboedelverzekering of door een aparte glasverzekering af te sluiten.

Koopwoning / koopgebouw

Wanneer je eigenaar van een woning/ gebouw bent, is een aparte glasverzekering afsluiten verstandig. Vooral wanneer je woning duurder glaswerk heeft, zoals glas-in-lood, maatwerk of geslepen glas. Als je een aparte glasverzekering afsluit, kijk dan of het bij dezelfde verzekeraar kan als je inboedel- of opstalverzekering. Dat zorgt namelijk voor een snellere afhandeling bij schade en kan je daarnaast ook nog korting op je premie opleveren. 

Huurwoning / huugebouw

Voor huurders geldt in de meeste gevallen hetzelfde. In het huurcontract vind je terug of de eigenaar al een glasverzekering heeft afgesloten of dat je dat zelf moet doen. Mocht het glas niet verzekerd zijn van je huurwoning, dan kun je dit ook als extra dekking bij je inboedelverzekering afsluiten.


Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
  • Maandag:             09:00 - 17:00

  • Dinsdag:               09:00 - 17:00

  • Woensdag:           09:00 - 17:00

  • Donderdag:         09:00 - 17:00

  • Vrijdag:               09:00 - 17:00

  • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
  • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: