fbpx
Skip to main content
Nederlands
Nederlands

✔️Gespecialiseerd in verzekeringen   ✔️De scherpste premie   ✔️De beste voorwaarden   ✔️Hulp bij schade 


Bedrijfs-aansprakelijkheids-verzekering

Als je een bedrijf hebt, kan het gebeuren dat je schade maakt bij jouw klanten tijdens het werk. Denk maar eens aan een schildersbedrijf dat een pot verf over de vloerbedekking laat vallen. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je verzekerd voor de schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. 

Waarom sluit je een Aansprakelijkheids-verzekering voor bedrijven?

De meeste Nederlanders hebben al een aansprakelijkheidsverzekering. Alleen dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) geen schades die je als bedrijf veroorzaakt. Zo’n schade kan flink in de papieren lopen, dus is het verstandig een AVB te hebben. Anders dan loop je het risico dat je zo'n hoge schadeclaim niet zelf kunt betalen. Zeker als kleine zelfstandige kan dit een probleem zijn, waar je liever niet mee te maken krijgt.

Veelgestelde vragen over de Aansprakelijkheids-verzekering:

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekert als u volgens de wet aansprakelijk bent voor schade. Bijvoorbeeld als u tegen een geparkeerde auto aan fietst, uw kat een dure vaas omgooit of als uw kinderen een bal door de ruit van de buren schieten. Maar ook als u, uw kind of huisdier iemand verwondt. Niet elke beschadiging is verzekerd. Denk aan opzettelijke schades of schades die zijn veroorzaakt met een motorrijtuig. Ook gehuurde spullen vallen niet onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als u een schuurmachine huurt voor die verfklus in huis. Of als u een partytent huurt voor een tuinfeest.

Wie zijn verzekerd?
MET EEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING ZIJN U, UW LOGÉS EN HUISDIEREN GOED VERZEKERD. WILT U OOK UW GEZINSLEDEN, ANDERE HUISGENOTEN EN UITWONENDE KINDEREN MEEVERZEKEREN? DAT KAN. BIJ HET AFSLUITEN VAN UW AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING KUNT U DAN KIEZEN VOOR DE GEZINSDEKKING. ALS ZIJ SCHADE VEROORZAKEN, WORDT DAT OOK GEDEKT. EEN GERUSTSTELLENDE GEDACHTE TOCH? OOK ALS BIJVOORBEELD UW (SCHOON)OUDERS BIJ U INWONEN, ZIJN ZIJ GEZINSLEDEN. EN ZIJN UW (STIEF- OF PLEEG)KINDEREN ONGEHUWD EN GAAN ZE VOOR EEN DAGSTUDIE TIJDELIJK ERGENS ANDERS WONEN? DAN BLIJVEN ZE GEWOON MEEVERZEKERD.
Wat is er verzekert bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Een Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen. Zoals de televisie die uit je handen glipt tijdens de verhuizing van een vriend. Of je kind die tegen de auto van de buren fietst. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt.

Wat doet een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die u of een van uw gezinsleden bij iemand anders veroorzaakt, als u niet in een auto of ander motorvoertuig rijdt. Dit geldt voor schade aan spullen en aan personen (letselschade).

Heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?
De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. U mag dus zelf weten of u zich voor schade aan anderen wilt verzekeren. Nou zijn Nederlanders wel vaak oververzekerd, maar dit is er toch wel eentje in de categorie 'sterk aangeraden'.
Waarom moet je een aansprakelijkheidsverzekering hebben?

Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, omdat je jezelf en jouw gezin wilt beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. Je kan namelijk verantwoordelijk gesteld worden wanneer iemand door jouw schuld gewond raakt. Maar ook als je per ongeluk andermans bezittingen beschadigt. Met als gevolg een schadeclaim.

Wat dekt aansprakelijkheidsverzekering niet?

De aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor: schade aan gehuurde spullen. schade die je met opzet hebt veroorzaakt. schade ontstaan tijdens je werk.

Waaronder valt aansprakelijkheidsverzekering?

De Aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van het woonpakket. Opstal, inboedel, aansprakelijkheid en eventueel rechtsbijstand in één pakket verzekerd. Geen discussies tussen verzekeraars over onder welke verzekering de uitkering van schade valt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kleine kinderen of huisdieren zit een ongelukje in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheids-verzekering vergelijken wij (Finass verzekert) bij de beste verzekeraars, waardoor u voor de aansprakelijkheids-verzekering de beste en voordeligste premie van ons krijgt.

De voordelen van Finass Verzekert:

Zeer scherpe premie

Kort digitaal aanvraagtraject

Aantrekkelijke kortingsregeling: hoe meer rubrieken verzekerd, hoe hoger de korting

Snelle, gratis opzegservice

Wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te nemen.

Tip: Bepaal de uitkeringsduur en daarmee het risico!


Laatste nieuws, reviews en blogs:
Laatste nieuws en blogs:


Openingstijden:
  • Maandag:             09:00 - 17:00

  • Dinsdag:               09:00 - 17:00

  • Woensdag:           09:00 - 17:00

  • Donderdag:         09:00 - 17:00

  • Vrijdag:               09:00 - 17:00

  • Zaterdag/ zondag: Gesloten
Adres:
  • Marijkelaan 11, 1862 EW  Bergen
Contact:
Socials: